Filosofi & processen i arbejdet

Forumteater er efterhånden blevet etableret som et godt redskab til at skabe dialog i erhvervslivet omkring det usagte og medarbejdernes trivsel.

Vi iscenesætter vanskelige problemstillinger og giver jer mulighed for at afprøve forskellige løsningsmodeller her og nu. Det skaber grundlag til dialog og til nye måder at mødes på. Hvad er det der virker, og kunne problemet evt. løses på en anden måde? Man får på den måde mulighed for at lære kollegaer, ledere og direktører endnu bedre at kende, og, ved hjælp af en legende dialog, komme nærmere et bedre arbejdsmiljø.

Forumteater blev oprindeligt udviklet af brasilianeren Augusto Boal, som et værktøj til konfliktløsninger i gadeplan. Det har Situation nu taget til sig og vi kommer gerne ud med det til jer. Vi kommer med et stykke omhandlende relevante problemstillinger eller skriver det specielt til jer. Scenerne spilles af professionelle skuespillere, der alle har arbejdet med forumteater før.

Processen i arbejdet: Vi spiller en scene og stopper ved et problem og beder så deltagerne om forslag til, hvad skuespilleren nu skal gøre. Dernæst improviserer spillerne videre ud fra publikums forslag. Til sidste stopper vi igen og spørger så om deltageren ikke selv har lyst til at prøve.

Løbende gennem processen samler vi op og spørger ind til hvad deltagerne har observeret. Hvad skete der? Hvilken virkning havde det? Blev der løst op for problemet? Hvordan ville det se ud på din arbejdsplads? Deltagerne diskuterer de forslag, der bliver vist, bygger videre på hinandens ideer og udforsker i fællesskab forskellige måder at gøre tingene på.

Teatret kan skabe nærvær og distance på samme tid. Distancen ligger i, at det er fiktion. Det ligner hverdagen, men er det ikke. Nærværet ligger i at publikum kan genkende sig selv og hinanden.

Vores vision

Vi vil skabe læring gennem leg.

Allan, Chef på K-Salat:

"Det er godt at se sig selv lidt udefra en gang imellem!"
Kontakt:

Situation
Ndr. Fasanvej 251
2200 København N

CVR-nr: 29 89 32 84

Tlf.: 29 72 27 86
hverdage ml. kl. 9 og 18

Mail: info@situation.dk

Situation.dk | Processen | Konsulenterne | Om Situation      © 2012 Situation.dk